Red Bullet Waterfront Residence
Quincy, MA

The Client asked Wheelock Associates to assist in renovations to a recently-purchased house on a tiny lot the edge of Rockland Bay. The views were fabulous, but it soon became apparent that there wasn't enough left of quirky old house to save, and the decision was made to demolish and build a new residence on the existing footprint. As the location was in a flood zone, the first floor was elevated on reinforced concrete piers to be above code-specified base flood elevation. The concrete "boat's prow" seawall at water's edge, originally built to protect the former structure from flooding, remains as a testament to the distinctive rough-hewn flavor of the Howe's Neck neighborhood.


Residence Photos & Coastal Context

0603-elNW-t

Before, During & After

First Floor Plan

Floor Plans

First Floor Plan

Computer Visualizations

Perspective NW

Blue Arrow Return Return to Residential Projects

© 2020 Philip S. Wheelock, Jr. AIA